De geschiedenis van Sushi

 

Sushi restaurant HoogvlietSushi bestaat al honderden jaren en wordt in Japan tot op de dag van vandaag nog steeds als een plezierige traktatie ervaren. Het is zelfs zo’n geliefde delicatesse in Japan dat ze het uiteindelijk tot hun nationale gerecht hebben uitgeroepen.

Hoewel sushi oorspronkelijk in China werd gemaakt, werd de eerste sushi in Japan pas in november 587 gemaakt. Het is door deze geschiedenis dat we weten dat het oorspronkelijk in Japan werd gegeten. In de XIV eeuw werd gezegd dat beginners dit gerecht aten omdat het als een nieuw gerecht werd beschouwd en niet erg lekker was. Maar omdat het gerecht werd verbeterd en er meer gerechten van werden gemaakt, werd sushi al snel een populair gerecht en werd het voor de boeren een hele klus om het te maken. Daarom scheidden ze de rijst van de vis, waardoor de vis eetbaar werd, en het rijstgerecht verteerbaar.

De introductie van verschillende regio’s en verschillende ingrediënten heeft ook bijgedragen aan de populariteit van sushi. In de XIV eeuw waren de beste sushi ambachtslieden afkomstig van het noordelijke eiland van Japan. Hierdoor was de sushi die in China werd geserveerd heel anders dan wat er in Japan werd geserveerd. Bovendien was de sushi die in Japan werd geserveerd de kortkorrelige variant, terwijl de sushi die in China werd geserveerd de volkorrelige variant was.

De sushi die in Japan werd geserveerd waren de mooie hapklare stukjes; de Japanse sushi-chefs voegden er echter ingrediënten aan toe, net als de Chinese chef-koks. Het verschil was dat in Japan de stukjes sushi gemaakt waren van rijst, dus werden ze beschouwd als gezond voedsel. Bovendien behandelden de Japanners de vis niet met rauwe vis zoals in China gebruikelijk was.

De sushi die in China werd geserveerd, werd ook beschouwd als een delicatesse, en het werd geserveerd als een premium gerecht. Pas in de vroege Heian-periode werd de gewoonte om sushi te eten steeds gewoner, en nam de populariteit van sushi hand over hand toe. Het sleutelmoment in deze geschiedenis kwam toen het sushispelletje zo populair werd dat koks sushi begonnen te verpakken en te verkopen.

De geheime gezondheidsvoordelen van Sushi

Sushi is een bijzonder gezonde keuze geworden om uit eten te gaan. Door de unieke combinatie van rijst, vis en groenten bevat het weinig vet, terwijl het toch vol zit met giftige stoffen en verzadigd is met vet. Toch is de ongelooflijk lichte en gezonde aard van sushi zo’n geweldige combinatie dat veel mensen moeite hebben om er ruimte voor te vinden in hun eetplan.

De meest interessante gezondheidsvoordelen van sushi zijn de natuurlijke ingrediënten en de superieure nutritionele gezondheidseigenschappen van de rauwe vis.

Het natuurlijke ingrediënt van Sushi

Het is het natuurlijke ingrediënt dat vooral de lichte en gezonde smaak van sushi mogelijk maakt. Veelgebruikte en gemakkelijk te verkrijgen sushi vissen zijn de karpers en de paling. Deze vissen bevatten weinig vet en zijn ook rijk aan eiwitten en essentiële mineralen. De uitzonderlijke natuurlijke ingrediënten die worden gebruikt om sushi te maken en het gunstige vitamine- en mineralengehalte maken dit gerecht tot een gezonde keuze.

De lichte en heerlijke smaak van de vis wordt gecomplimenteerd met de heilzame voedingseffecten van de rijst, en door het royale gebruik van azijnrijst en andere natuurlijke ingrediënten is dit gerecht over de hele linie een gezond gerecht.

Goede gezondheid door sushi

Het is bekend dat de populariteit van sushi zich over de hele wereld heeft verspreid, en de populariteit is wereldwijd net zo gevarieerd. Desondanks blijven gezondheidsdeskundigen vol overtuiging verkondigen dat sushi, mits op natuurlijke wijze bereid, voor de meeste mensen een gezonde optie is.

Wat de voedingswaarde van sushi betreft, is het echt belangrijk op te merken dat het een compleet proteïnegerecht is. Dit betekent dat het alle essentiële aminozuren bevat, die belangrijk zijn voor ons lichaam. De vis zelf is ook arm aan vet en verzadigde vetten, waardoor het een ideale bron van betrouwbaarheid is.

Hoewel sushi bekend staat om zijn verfijnde presentaties, is het nog steeds een tamelijk bescheiden gerecht. Inderdaad, zoals het geval is met de meeste ‘Japanse’ gerechten, zijn de ingrediënten relatief kort bij de hand, en de resulterende smaak is subtiel. U vindt de presentatie misschien charmant, maar dat is het dan ook wel zo’n beetje.

Dus als u van plan bent uzelf te trakteren op een authentieke sushi-maaltijd, en in de stemming bent voor iets lichts, dan moet sushi op uw lijstje staan. Het is een geweldig gerecht waarmee u indruk kunt maken op uw gasten, of misschien op uw tafeloverste, zonder het risico te lopen dat u themotti tonkatsu (wat zich laat vertalen als vlees Tokio of de dure versie van tonkatsu) krijgt. Dus ga aan de slag met het creëren van een dringende passie voor sushi, en moge het in uw maag of in goede gezondheid zijn!

Lees meer:

Sushi restaurant Hoogvliet

Restaurant Spijkenisse

Leave a Reply

Your email address will not be published.